Workshop Bronsklei of Koperklei

 

Tijdstip: 
Vrijdag, zaterdag en zondag
Van 10:00 - 16:00 uur

€ 99,- pp

Inbegrepen: Brons- of koperklei en het gebruik van gereedschap en voorbeeldmateriaal, koffie/thee met wat lekkers en een eenvoudige lunch.

Wat gaan we maken: een hanger, ‘Pandora / Trollbead style’ kralen, wikkelarmband met bronsklei (kapittel) sluiting of oorbellen. 

Dagindeling
De dag begint met koffie/thee en wat lekkers. Ondertussen bespreken we de mogelijkheden van je ontwerp of idee.
Ook kun je aan de hand van voorbeelden aan de slag.
We maken een ontwerp in gewone klei, voordat we met bronsklei of koperklei aan het werk gaan. Zo weet je goed waar je op moet letten als je met de brons- of koperklei verder gaat.
Anders dan in de zilverkleiworkshop wordt het sieraad tijdens de workshop niet afgebakken. Dit in verband met een ander afbakproces dan bij zilverklei. Brons- en koperklei wordt afgebakken in carbon wat een langer bakproces met zich mee brengt.
Het sieraad kan dan op een ander moment worden opgehaald of opgestuurd.

Wat is bronsklei?
Bronsklei en koperklei is kneedbaar metaalklei. Het ziet er uit als gewone klei, maar dit materiaal bestaat uit brons of koperpoeder, organisch bindmiddel en water zodat het op een eenvoudige manier geboetseerd kan worden tot een sieraad.
Er zijn oneindig veel mogelijkheden met brons en koperklei. Je kunt er verschillende sieraden mee maken zoals hangers en kralen
Als het sieraad gevormd en bewerkt is wordt het verhit zodat het bindmiddel verbrandt en water verdampt. Het brons of koper wordt hard en omgezet naar puur brons of koper.

Andere locatie?
Deze wokshop kan, i.v.m. de verwerking van het materiaal, alleen in mijn Atelier plaatsvinden.

Deze workshop boeken?
Vul dan het contactformulier in. Of stuur mij een e-mail.

Het minimale aantal deelnemers voor deze workshop is 2 personen.

Image
Image
Image