Dagdeel Workshop Zilverklei

Tijdstip:
Zaterdag of zondag
Van 09:00 - 13:00 uur
Of van 13:00 - 17:00 uur 

Inbegrepen: 10 gram zilverklei het gebruik van gereedschap en voorbeeldmateriaal en natuurlijk  koffie/thee met wat lekkers.

Aantal personen: vanaf 2 personen

€ 75,- pp

Wat gaan we maken: Een hanger of beads (‘Pandora / Trollbead style’) of oorbellen. Een eenvoudige ring behoort ook tot de mogelijkheden, maar dit vereist wel enige handigheid.

Tijdsindeling

Deze workshop is een verkorte versie van de Dag workshop.
De middag (of ochtend indien gewenst) begint met koffie/thee en wat lekkers. Ondertussen bespreken we de mogelijkheden van je ontwerp of idee.
Ook kun je aan de hand van voorbeelden aan de slag.

We maken een ontwerp in oefenklei, voordat we met zilverklei aan het werk gaan. Zo weet je goed waar je op moet letten als je met de zilverklei verder gaat.
Als het sieraad gemaakt is wordt het gedroogd en werken we het sieraad verder af. Tot slot wordt het afgebakken en gepolijst.

 

Wat is Art Clay Silver?
Art Clay Silver (zilverklei) is kneedbaar (ECHT)zilver. Het ziet er uit als gewone klei, maar dit bestaat uit fijnzilver, organisch bindmiddel en water zodat het op een eenvoudige manier geboetseerd kan worden tot een zilveren sieraad. 
Er zijn oneindig veel mogelijkheden met zilverklei. Je kunt er verschillende sieraden mee maken zoals ringen, oorbellen, kralen en hangers. 
Als het sieraad gevormd en bewerkt is wordt het verhit zodat het bindmiddel verbrandt en water verdampt. Het zilver wordt hard en omgezet naar 99,9% puur zilver. 
Aan het einde van de dag ga je met een uniek zelfgemaakt zilveren sieraad de deur uit en heb je een leuke, gezellige en creatieve dag gehad.

Echt zilver 
Het verschil met ‘gewoon’ 925 zilver, of sterling zilver is, dat Art Clay Silver 99,9% puur is en minder snel oxideert. 
Gewoon zilver is een legering met andere metalen wat het zilver wat harder maakt. Dit heeft als nadeel, dat sommige mensen allergisch kunnen reageren op de toegevoegde metalen. 
Bij zilverklei zijn echter geen andere metalen toegevoegd, waardoor de kans op allergische reacties is verkleind.


Andere locatie?

In overleg is een andere locatie mogelijk.

Ik reken € 0,39 per gereden km reiskosten. 

Eventuele parkeerkosten zijn niet inbegrepen, en zijn voor rekening van de organisator.


Deze workshop boeken? 
Vul dan het contactformulier in. Of stuur mij een e-mail.

Het minimale aantal deelnemers voor deze workshop is 2 personen.

Image
Image
Image