Dag Workshop Zilverklei

Tijdstip: 
Zaterdag of zondag
van 10:00 tot 16:00 uur

Inbegrepen: 10 gram zilverklei , het gebruik van gereedschap en voorbeeldmateriaal, koffie/thee met wat lekkers, fris en een eenvoudige lunch.

Aantal personen: vanaf 2 personen.

€ 99,- pp

Wat gaan we maken: een hanger of beads (‘Pandora / Trollbead style’) of oorbellen. Een ring behoort ook tot de mogelijkheden, maar dit vereist wel enige handigheid.

Dagindeling

De dag begint met koffie/thee en wat lekkers. Ondertussen bespreken we de mogelijkheden van je ontwerp of idee.
Ook kun je aan de hand van voorbeelden aan de slag.
We maken een ontwerp in gewone klei, voordat we met zilverklei aan het werk gaan. Zo weet je goed waar je op moet letten als je met de zilverklei verder gaat.
Als het sieraad gemaakt is kan het tijdens de lunch drogen. Na de lunch werken we het sieraad verder af. Daarna wordt het afgebakken en gepolijst. 

Wat is Art Clay Silver?
Art Clay Silver (zilverklei) is kneedbaar (ECHT)zilver. Het ziet er uit als gewone klei, maar dit bestaat uit fijnzilver, organisch bindmiddel en water zodat het op een eenvoudige manier geboetseerd kan worden tot een zilveren sieraad. 
Er zijn oneindig veel mogelijkheden met zilverklei. Je kunt er verschillende sieraden mee maken zoals ringen, oorbellen, kralen en hangers. 
Als het sieraad gevormd en bewerkt is wordt het verhit zodat het bindmiddel verbrandt en water verdampt. Het zilver wordt hard en omgezet naar 99,9% puur zilver. 
Aan het einde van de dag ga je met een uniek zelfgemaakt zilveren sieraad de deur uit en heb je een leuke, gezellige en creatieve dag gehad.

Echt zilver 
Het verschil met ‘gewoon’ 925 zilver, of sterling zilver is, dat Art Clay Silver 99,9% puur is en minder snel oxideert. 
Gewoon zilver is een legering met andere metalen wat het zilver wat harder maakt. Dit heeft als nadeel, dat sommige mensen allergisch kunnen reageren op de toegevoegde metalen. 
Bij zilverklei zijn echter geen andere metalen toegevoegd, waardoor de kans op allergische reacties is verkleind.

Andere locatie?
In overleg is een andere locatie mogelijk.

Ik reken € 0,39 per gereden km reiskosten. 

Eventuele parkeerkosten zijn niet inbegrepen, en zijn voor rekening van de organisator.

Deze workshop boeken? 
Vul dan het contactformulier in. Of stuur mij een e-mail.

Het minimale aantal deelnemers voor deze workshop is 2 personen.

Image
Image
Image